vSchool

vSchool is een revolutionair product dat leerlingen in staat stelt om zowel thuis als op school aan projecten te werken, huiswerk te maken, bestanden uit te wisselen en te vergaderen via internet. Op deze manier kan zo goed mogelijk met moderne techniek omgegaan worden in het lesprogramma.
Zo, dat is de officiële inleiding van vSchool. vSchool is een op javascript en PHP gebaseerd raamwerk om applicaties op te draaien in het onderwijs. Omdat het voor veel scholen veel te duur is om elke 3 jaar nieuwe computers, besturingssystemen en software te kopen is vSchool als dé oplossing voor deze problemen ontwikkelt. vSchool draait op allerhande computers, van Pentium I tot en met Pentium IV.
De grootste tekortkoming van huidige interactieve lesondersteunende ICT middelen is dat altijd voor elke aparte actie een aparte pagina geladen moet worden. Het is dus haast onmogelijk om tegelijk in een virtueel boek te kijken én antwoorden ergens te noteren. vSchool lost dit op door multitasking ondersteuning en het werken met vensters. Gebruikers kunnen meerdere verschillende online applicaties naast elkaar draaien, snel wisselen tussen de applicaties en ze ook om beurten weer afsluiten als ze niet nodig zijn.
Zoals gezegd is vSchool compleet gericht op het onderwijs. Zo zijn de gebruikers standaard opgedeeld in klassen en projectgroepen. Daarnaast is er standaard een chatfunctie aanwezig zodat leerlingen (ook al zijn ze niet fysiek bij elkaar) toch kunnen samenwerken. vSchool is gemaakt door middel van javascript, PHP en HTML. Om data heen en weer te kunnen zenden tussen de server en de browser van de gebruiker, wordt er gebruik gemaakt van de Ajax-methode. Op deze wijze kan er een dynamische verbinding opgezet worden zonder dat de complete pagina herladen hoeft te worden. Vensters kunnen hierdoor onafhankelijk van elkaar werken.