Online Office

Overal en altijd je bestanden bij je hebben. Tegenwoordig steek je gewoon een USB stick in je broekzak, maar wat als je die vergeet? Dan heb je in één klap helemaal niets meer. En uploaden op een FTP server is ook niet handig, want door allerlei proxyservers kan je er dan soms geeneens meer bij komen vanaf school of werk.
Nadat ik een keer een “WebOffice” heb gezien heb ik besloten er zelf een te maken die makkelijker in gebruik is. Niet meer knoeien met allerlei checkboxen die je moet aanvinken en buttons die je moet aanklikken voor je bestanden kunt verplaatsen of aanpassen, maar gewoon net zoals in Windows met linker en rechter muisklikken. Hieruit is Online Office ontstaan. Je kan simpel je bestanden uploaden, waarna je ze óveral vandaan kunt openen.
Om te zorgen dat je snel eigenschappen van bestanden kunt wijzigen zonder daarvoor andere pagina’s hoeft te laden, worden child windows gebruikt. Op deze manier zie je nog gewoon het bestandsoverzicht en zie je in één oogopslag waar je mee bezig bent als je met meerdere vensters tegelijk werkt.
Een andere leuke toevoeging aan Online Office is de hulp van een MsAgent. Normaal gesproken kom je deze tekenfiguurtjes alleen maar tegen in Microsoft Office maar ze kunnen ook gewoon op websites gebruikt worden. Op deze manier is het makkelijk de gebruiker wat uitleg te geven over kleine dingen, zonder dat deze hiervoor een hele handleiding door hoeft te spitten.