Middelpolder Ziekenhuis

Twee ziekenhuizen in Amersfoort zijn gefuseerd en hebben een nieuwe Service Desk afdeling nodig. Omdat de helpdesksystemen van beide ziekenhuizen niet op elkaar afgestemd zijn, zijn jullie gevraagd een nieuw systeem te ontwikkelen.
Bovenstaande tekst is zeer kort de opdrachtomschrijving van het project Middelpolder Ziekenhuis. Naast een Service Desk applicatie moesten er ook enkele andere applicaties geïnstalleerd en geconfigureerd worden en moesten enkele documenten geschreven worden over bijvoorbeeld (draadloos) netwerk beveiliging, een onderzoek over netwerkbelasting van digitale röntgenfoto’s en moesten de processen van de Dienst ICT in kaart gebracht worden.
De ontwikkelde helpdeskapplicatie is zeer simpel in gebruik. Het bevat een viertal tabbladen waar de Service Desk medewerker stap voor stap doorheen kan bladeren. Het eerste tabblad is om in te loggen, daarna kan er een klant gekozen worden, de calls van de klant ingezien, gewijzigd en toegevoegd worden en met het laatste tabblad kunnen alle open calls weergegeven worden. De applicatie maakt gebruik van een Microsoft Access database dat op een gedeelde netwerkmap op een server staat. In dezelfde map is ook een submap waarin bijlagen automatisch worden geupload als de Service Desk medewerker deze via het programma toevoegt. De applicatie is gebaseerd op de ITIL principes voor Service Desks.